Home


Vinderen - Olie på lærred 60 x 50 cm.

12.04.2019

Efter at have stået gemt væk i et års tid gjorde jeg endelig dette lille maleri færdigt. Jeg var begyndt på det, mens jeg endnu var indlagt på genoptræningscentret efter min ulykke, hvor jeg brækkede begge min ben, min ryg og et par ribben. Dengang bestod min hverdag af genoptræning meget af tiden, så det var et oplagt motiv at tage fat på, men på et tidspunkt hang det mig langt ud af halsen, så jeg gad ikke at male det længere. Nu er der så kommet lidt afstand til det, så jeg kunne male det færdigt uden problemer, og er egentlig godt tilfreds med resultatet. Det er et billede, der stråler af overskud med samtlige primærfarver + grøn samt gråtoner fra sort til hvid.


Konkurrence: Premi della cultura Trofeo Medusa Aurea

05.04.2019

Positiv start på min nye periode. Meddelelsen, der er vedhæftet her er fra akademiet i Rom og fortæller følgende:

"Vi informerer dig om, at du har bestået det endelige valg med nedenstående arbejde og vil derfor deltage i den internationale konkurrence, der afholdes i Rom på Aula Magna på Valdese Universitet, i Via Pietro Cossa, n.40 (Piazza Cavour) den 26. maj kl. 10.00. "

"Gaven" er maleri nr. 3 fra samme værelse

Generelt om roserne i mine malerier

Hvad er det med mig og roserne, som jeg omhyggeligt maler igen og igen?
For mig er rosen et symbol på ren skønhed med den karakter, at den har torne, som gør ondt, hvis du ikke er opmærksom på dem, ligesom det gør i livet, hvis man ikke er opmærksom på, hvad der gør mest ondt af alt: "Kærlighed". Desuden forbinder jeg rosen med lidenskab, smerte, blod og martyrdom som kendt fra Bibelen.


Om værelset og skabet fra de 3 malerier herover

Motivet trækker tråde langt tilbage til, da jeg mødte min tidligere kone i 1992. Derefter lavede jeg maleriet: "Secrets", der var omkring to personer, der står overfor hinanden med hver deres eget hemmelige liv, som her er repræsenteret her ved skabene. Frygten for at åbne sig foran hinanden manifesteres af den pludselig fremkomne haj. Faktisk bruger jeg hajen igen i det sidste rum på maleriet: "Jeg ville elske at vise dig mit værelse"
Det samme skab brugte jeg i en tegning, der viste et værelse set nedenfra. Jeg kaldte denne tegning: "Giv mig 10 år, Lili"
Endelig brugte jeg disse elementer og ideer i de 3 malerier ovenfor, hvor jeg bruger det samme rum igen og igen.
Dette er meget meget min måde at forbinde fortiden, nutiden og fremtiden til en komplet balance.


Hemmeligheder

Olie på lærred 24 x 32 cm. 1992


Giv mig 10 år, Lili

Pen og blæk 25 x 15 cm. 1992